Imatge

Adif 319.340 i tren auscultador a Ripoll (31/05/2017).

 La línia de Barcelona a Puigcerdà és la nº 222 d’Adif. Per ella circula el servei R3 de Rodalies de Catalunya. Aquesta línia comença a l’estació de Montcada-Bifurcació i acaba en territori francès en l’estació de la Tor de Querol on comparteix andanes amb el tren de via mètrica conegut com “tren groc” i també amb la línia convencional a Tolosa. El material que circula per la línia 222 són única i exclusivament unitats 447 de Renfe en les seves dues lliurees, la Rodalies de Catalunya de color blanc i taronja i la decoració pantone típica de la resta del parc de Renfe fora de Catalunya. A més un unic servei de mercaderies circula per la línia. Es tracta del cerealer Tarragona-Vic i retorn que circula els dimarts al matí. Aquest servei està servit per una locomotora traxx 253 de Renfe Mercaderies i onze tremuges verdes de Renfe del tipus Tagpp.

 La línea de Barcelona a Puigcerdà es la nº 222 de Adif. Por ella circula el servicio R3 de Cercanías de Cataluña. Esta línea comienza en la estación de Montcada-Bifurcación y termina en territorio francés en la estación de La Tour de Carol donde comparte andenes con el tren de vía métrica conocido como “tren amarillo” y también con la línea convencional a Toulouse. El material que circula por la línea 222 son única y exclusivamente unidades 447 de Renfe en sus dos libreas, la rodalies de Cataluña de color blanco y naranja y la decoración pantone típica del resto del parque de Renfe fuera de Cataluña. Además un único servicio de mercancías circula por la línea. Se trata del cerealero Tarragona-Vic y regreso que circula los martes por la mañana. Este servicio está servido por una locomotora traxx 253 de Renfe Mercancías y once tolvas verdes de Renfe del tipo Tagpp.

34854800762_11edde7b8b_b
Imatge #1.- Adif 319.340. Foto: ANGEL BADAL©.

Català Com en totes les línies de la nostra xarxa de vegades circulen trens especials com és el cas que ens ocupa. El passat dimecres 31 de maig vaig rebre avís per part de l’amic Ivan Guillen Cabrera de que havia estat vist l’auscultador de via i catenària per la línia, no sàvia molt bé on estava en aquells moments, -eren les 13:30 hores-, així que vaig decidir enviar algún missatge per obtenir informació sobre on podia trobar-se el tren en aquells moments. A través de l’amic Daniel Ruiz Arrabal vaig saber que acabava de sortir de l’estació de Puigcerdà, aixi que vaig decidir menjar lleuger i anar a l’estació de Ripoll per fotografiar-lo. Español Como en todas las líneas de nuestra red a veces circulan trenes especiales como es el caso que nos ocupa. El pasado miércoles 31 de mayo recibí aviso por parte del amigo Ivan Guillen Cabrera de que había sido visto el auscultador de vía y catenaria por la línea, no sabia muy bien donde estaba en esos momentos, -eran las 13:30 horas-, así que decidí enviar algún mensaje para obtener información sobre dónde podía encontrarse el tren en estos momentos. A través del amigo Daniel Ruiz Arrabal supe que acababa de salir de la estación de Puigcerdà, así que decidí comer ligero e ir a la estación de Ripoll para fotografiarlo.

34886156561_549d250efe_b
Imatge #2.- Adif 319.340. Foto: ANGEL BADAL©.

Català Va ser arribar-hi i als cinc minuts va aparèixer l’auscultador. Estava format per la locomotora Adif 319.340, un cotxe “vivenda”, l’auscultador autònom de via i un cotxe laborotari remolcat per a examen de catenària. Les fotografies no són res de l’altre món, el dia estava cobert amb petits clars molt aïllats.  Español Fue llegar y a los cinco minutos apareció el auscultador. Estaba formado por la locomotora Adif 319.340, un coche “vivienda”, el auscultador autónomo de vía y un coche laborotario remolcado para examen de catenaria. Las fotos no son nada del otro mundo, el día estaba cubierto con pequeños claros muy aislados.

34886152071_7681cdd28e_b
Imatge #3.- Adif 319.340 i tren auscultador. Foto: ANGEL BADAL©.

Català L’any passat aquest mateix tren va pujar uns dies més tard, concretament el 14 de juny. En aquella ocasió no portava el vehicle auscultador de via, només portava el cotxe vivenda i l’auscultador de catenària. Podeu veure l’entrada corresponent a l’any passat fent clic en aquest enllaç. La locomotora era la mateixa. Español El año pasado este mismo tren subió unos días más tarde, concretamente el 14 de junio. En aquella ocasión no llevaba el vehículo auscultador de vía, sólo llevó el coche vivienda y el auscultador de catenaria. Puede ver la entrada correspondiente al año pasado haciendo clic en este enlace. La locomotora era la misma.

34207614453_b6bc91fec6_b
Imatge #4.- Adif 319.340 i tren auscultador mes dues UT 447. Foto: ANGEL BADAL©.

Català L’auscultador va arribar aproximadament a les 15:45 a Ripoll i va ser estacionat a la via 7 bastant allunyat de l’edifici principal molt a prop de la zona on llangueixen la 1000 i la llevaneus. Va esperar l’arribada d’un tren procedent de l’Hospitalet que va acabar el seu recorregut a la mateixa estació de Ripoll. Després va esperar que marxés en direcció a la ciutat comtal un altre rodalies, que ho va fer puntualment a les 16:03. Passats uns minuts, sobre les 16:20 va arrencar la 319.340 amb tot el tren entre sonores botzinades en direcció sud. Español El auscultador llegó aproximadamente a las 15:45 a Ripoll y fue estacionado en la vía 7 bastante alejado del edificio principal muy cerca de la zona donde languidecen la 1000 y la quitanieves. Esperó la llegada de un tren procedente de Hospitalet que terminó su recorrido en la misma estación de Ripoll. Luego espero que partiera en dirección a la ciudad condal otro cercanías que lo hizo puntualmente a las 16:03. Pasados unos minutos, sobre las 16:20 arrancó la 319.340 i todo su tren entre sonoros bocinazos en dirección sur.

34187862554_85fb4785d3_b
Imatge #5.- Adif 319.340 i tren auscultador mes Renfe 447.115. Foto: ANGEL BADAL©.

Català En aquesta entrada hi ha fotos de dues càmeres, de la meva reflex Olympus E-300 i una petita Samsung compacta. Español En esta entrada hay fotos de dos cámaras, de mi réflex Olympus E-300 y una pequeña Samsung compacta.

35052886355_63a571c19e_b
Imatge #6.- Adif 319.340. Foto: ANGEL BADAL©.

Català Feu clic a quasevol foto per ampliar les imatges i veure-les en modus carroussel. /Español Hacer clic en las imagenes para ampliarlas i verlas en modo carrusel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s